Προσφορές για όλες τις σεζόν!!!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ανατολική Κρήτη:

Το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης κρύβει μερικές από τις γοητευτικότερες όψεις της Μεγαλονήσου. Η ανατολική Κρήτη, τόσο κατά την αρχαιότητα όσο και αργότερα, υπήρξε ένας τόπος εξαιρετικά πλούσιος σε ιστορικά μνημεία κάθε είδους. Ο συνδυασμός των μνημείων με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής κάνει την ανατολική Κρήτη τόπο μοναδικό και πόλο έλξης πολυάριθμων επισκεπτών.

Οι μεγαλύτερες πόλεις του Ν. Λασιθίου

 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:

είναι η πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου στην Ανατολική Κρήτη με πληθυσμό περίπου 10.000 κατοίκους.
Χτισμένος γύρω από την γραφική λίμνη Βουλισμένη, δεσπόζει της βόρειο-δυτικής πλευράς του πανέμορφου κόλπου του Μιραμπέλλου, που είναι ο μεγαλύτερος κόλπος της Κρήτης. Η καρδιά της πόλης χτυπά στην περιοχή γύρω από τη λίμνη, το λιμάνι και τον παραλιακό δρόμο, που περιβάλλονται από τα γραφικά σπίτια με τις κεραμιδένιες σκεπές.

ΣΗΤΕΙΑ:

Μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Κρήτης. Βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο των βόρειων ακτών του νησιού, στον ομώνυμο κόλπο.
Το όνομα της προήλθε από την αρχαία πόλη Ήτιδα ή Ητεία που βρισκόταν στην ανατολική Κρήτη και σύμφωνα με το Διογένη Λαέρτιο, ήταν η πατρίδα του Μύσωνα, ενός από τους 7 σοφούς της αρχαιότητας. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η Σητεία ήταν η πατρίδα του Βιτσέντζου Κορνάρου, ενός από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της Κρητικής Λογοτεχνίας και συγγραφέα του “Ερωτόκριτου”.

 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: 

Πρόκειται για μία πολύ ξεχωριστή πόλη, αφού είναι η νοτιότερη πόλη της Ελλάδας και της Ευρώπης και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη πόλη του Νομού Λασιθίου και το μοναδικό αστικό κέντρο της νότιας Κρήτης και το παρατσούκλι της είναι “Νύμφη του Λιβυκού Πελάγους”. Ιεράπετρα σημαίνει Ιερά Πέτρα και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη μικρή πόλη στο Νομό Λασιθίου με πάνω από 15.000 κατοίκους.
Σήμερα αποτελεί μία από τις παραγωγικότερες περιοχές της χώρας μας και σημαντική πηγή οπωροκηπευτικών και ελαιόλαδου, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Παρ’ ότι είναι ένα σύγχρονο αστικό κέντρο, η Ιεράπετρα διαθέτει άπειρες ομορφιές και αξιοθέατα.