Προσφορές για όλες τις σεζόν!!!

Επικοινωνήστε μαζί μας

1: Έχει την πιο καθαρή θάλασσα της Μεσογείου με τις περισσότερες παραλίες από κάθε άλλη περιοχή της Ευρώπης, με τον ωραιότερο και πιο λαμπρό Ελληνικό ήλιο! Διαθέτει επίσης μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης, άλλες αμμουδερές, άλλες με ψιλό βότσαλο, άλλες προστατευμένες από τους ανέμους και άλλες κρυμμένες σε μικρούς και άκρως γοητευτικούς κολπίσκους.

2: Διαθέτει εξαιρετικές τουριστικές υποδομές, τα δε θέρετρά του όπως για παράδειγμα ο Άγιος Νικόλαος, η Ελούντα, η Σητεία και η Ιεράπετρα έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη και υποδέχονται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

3: Η περιοχή ενδείκνυται για φυσιολατρικές διαδρομές, θρησκευτικό τουρισμό, ιστορικές και αρχαιολογικές αναζητήσεις. Οι αρχαιολογικοί χώροι της Μινωικής εποχής και τα αξιόλογα μνημεία δείχνουν πόσο μεγάλος και εκτεταμένος ήταν αυτός ο πολιτισμός!

4: Τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και οι τοπικές νοστιμιές συναγωνίζονται εκείνα της υπόλοιπης Κρήτης, τόσο σε γεύση, όσο και σε ποιότητα. από τα δε εύφορα εδάφη της παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών της Κρήτης αλλά και εξαιρετικής ποιότητας λάδι.

5: Ο επισκέπτης μπορεί, αλλά και «επιβάλλεται» να λάβει μέρος στις πολλές πολιτιστικές, κοσμικές, θρησκευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπου η παράδοση επιβιώνει μέσα στην καθημερινή ζωή των ντόπιων και μέσα από αυτές να γνωρίσει την «πραγματική» Κρήτη. Οργανώνονται πολλά πανηγύρια, σε κάθε τόπο και όλες σχεδόν τις ημέρες του χρόνου. Το ποτό, το φαΐ, ο χορός και το γλέντι κρατούν μέχρις… «τελικής πτώσεως».

6: Στο Βάι υπάρχει το μεγαλύτερο φοινικόδασος στην Ευρώπη!

7: Η φύση συναρπάζει τον επισκέπτη με τα πολλά φαράγγια, σπήλαια, μικρές κοιλάδες, ορμητικά ποταμάκια και χείμαρρους. Το Γεωπάρκο της Σητείας εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα της Unesco. Περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Σητείας και καλύπτει έκταση συνολικού εμβαδού 3.614 τετραγωνικά χιλιόμετρα (Km2) (361,4 εκτάρια). Είναι μια προστατευόμενη εθνικά περιοχή με σημαντική γεωλογική κληρονομία και εξαιρετική αισθητική ομορφιά Εδώ επίσης καταλήγει το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 που μπορεί να σε οδηγήσει από την Ισπανία στην Κρήτη με τα … πόδια!

8: Η παγκοσμίως γνωστή κρητική φιλοξενία είναι παντού διάχυτη.

9: Μια εκδρομή στα χωριά της ενδοχώρας σίγουρα θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία.. Πολλά από τα χωριά έχουν μείνει απαράλλακτα στο πέρασμα του χρόνου και αρκετά από αυτά διατηρούν τα παραδοσιακά γραφικά χαρακτηριστικά τους. Οι κάτοικοί τους συνεχίζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια να βιώνουν ένα τρόπο ζωής με υπερηφάνεια, σεμνή αξιοπρέπεια, υπομονή και επιμονή. Στοιχεία του χαρακτήρα που νομίζεις ότι βγαίνουν από την ίδια τη γη, ότι τα γεννάει ο τόπος.

10: Επειδή κάθε γωνιά αυτού του τόπου είναι Ελλάδα, είναι Κρήτη!